Buitenspeeldag

6 april was Buitenspeeldag.

Pepijn zat op een verjaardagsfeestje, Hendrik lieten we achter in de crèche en Floris, daar hadden we nog een eitje mee te pellen. Meneer had 2 dagen zijn nieuwe schoenen aan, toen hij na een speeltijd de klas binnenkwam zonder veters. De juf is nog eens gaan zoeken, maar die veters waren nergens meer te bespeuren. En veters zijn op zich geen probleem, ware het niet dat meneer Floris in de schoenenwinkel niet speciale cognackleurige-met-een- helgroenlaktouchken exemplaren had uitgezocht, waarin je niet zomaar bruine of zwarte veters in steekt.

Als straf mocht moest hij mee op veterjacht. Alleen is Floris met de helm geboren (kan niet met een keizersnee, maar allez, vooruit). Zo heeft hij die dag geen minuut moeten wachten op de bus, vonden we in de Veritas onmiddellijk het gepaste paar veters (voor 1 euro dan nog wel), kreeg hij een ijsje, ontfutstelde hij Moeder een ‘groen hemd en blauwe broek’ (en het mochten geen andere kleuren zijn) en was er in Gent dan ook vanalles te doen in het kader van de Buitenspeeldag. In de Mageleinstraat mocht hij een zwaard en een paard bijeenknutselen, allemaal gratis ende voor niets.  Some boys have all the luck…

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

PS Deze workshop werd overigens georganiseerd door een interessante jeugdvakantieorganisatie. Zo eentje waar je niet voor moet kamperen om een plaatsje te hebben…

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply