Lichtfestival

Jaaa, wij gingen ook, mét de kinderen. Eerst waren we dat eigenlijk niet van plan: te veel volk en al. Moeder ging al even vrijdag en vond het weliswaar de moeite, maar toch zo met kinderen en kreeg nog claustrofobische paniekaanvallen van de Jan Breydelstraat.

Maar toen bleek dat ver alle kinderen uit de klas van Pepijn en Floris waren geweest, trokken we op zondagavond toch richting ‘t Stad. Erger dan de Gentse Feesten dus. Het begin was nog allemaal vrij gezellig, maar toen de moeite en de kou hadden toegeslagen riep Floris: ‘ik wil niet meer door die lijdensweg.’ (hij is 5, kan er ons iemand vertellen waar hij het woord ‘lijdensweg vandaan haalt?)

En toen we op de bus een kleine nabespreking deden in de zin van: ‘Dat was wel fijn zeker, dan kunnen jullie morgen in de kring mee vertellen over het Lichtfestival.’, antwoordde Floris fijntjes: ‘Je moet daar niet naartoe gaan hoor. Je kan ook gewoon doen alsof. Je zegt gewoon ‘ik ben daar ook naartoe geweest’ als er een kindje vertelt.’

En zo zijn die praatrondes dan ook weer een illusie armer. Al deden we aan Sint Jacobs toch even mee met de installatie.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply