Archive for May 25, 2007

hermanos de Smet

May 25, 2007
powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Lijken ze nu op elkaar of niet?

Floris een half jaar

May 21, 2007
powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Floris is vandaag 6 maanden: hiep hiep hoera en hij mocht dus beginnen met vaste voeding. Het werden 5 lepeltjes wortelmoes en een poging om wortel uit het vuistje te eten. Wortel uit het vuistje is leuk, je kan er brokjes afbijten en dan uitspuwen. Van die moes, tja, dat is gewoon slikken. Na 5 lepeltjes had hij er genoeg van. Niet slecht voor de eerste keer.
PS: merk links zijn eerste blauw oog op… We hebben geen idee hoe hij eraan komt. Misschien iets te hevig gekust met zijn broer?

weekend

May 21, 2007

Het was ons weekend niet: Pepijn hoge koorts en geen goesting om te slapen, en ontdekt dat ons dak toch vervangen moet worden. Jongens, dakwerker: het beroep van de toekomst. Ze kunnen ons komen helpen in december! En dan weten we nog niet eens hoeveel dat grapje gaat kosten.

Floris leest voor

May 17, 2007
powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Na een lastige nacht, wou Floris ook overdag niet slapen. We besloten er dan maar een actieve dag van te maken, eerst naar het UZ voor mama’s wratten. Moet heel grappig geweest zijn want FLoris heeft de hele tijd zitten schaterlachen. Daarna om een cadeautje voor Sara, de nieuwste Luyssaerttelg, bij de Speelfontein. Een winkeltje waar omama en de meter van Floris beslist eens mee naar toe moeten. Omama om zich te laten verleiden door alle ridder(verkleed)spullen en meter Christine om de zeer bijzondere handwerkpaketten.

Omdat alles bijzonder vlot ging, nog snel naar de bibliotheek. Floris is nu ook lid van de bib: de jongste lezer van Sint-Amandsberg, aldus de madam van de bib.

Moederdag

May 14, 2007
powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Omdat Floris koorts had zondag, en hij toch al niet al te wel was, toch de kinderarts opgebeld, die ons vroeg naar het ziekenhuis te komen voor controle. Het bleek niets ergs te zijn, gewoon aerosollen zoals voorheen, en dinsdag terug op controle. Maar Floris was ‘s avonds wel uitgeteld (kan ook niet anders na zo weinig slaap).

lekkerrrr beest

May 9, 2007

Pepijn tatert honderuit, zegt alles na, en ontwikkelt, tot mijn grote teleurstelling een vettige Gentse ‘RRR’. Zoiets tussen die van Isabelle A en Pierke Pierlala. Vreemd ook, want hij zegt het niet bij alle r-woorden. Maar wel in komkommeRRRR, deuRRRR, …

De lift (I)

May 3, 2007
powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Dit weekend heeft mijn teerbeminde het eens door de stortkoker gegooid: 5 ton afval, het zal een aardige duit kosten, maar als we alles naar het containerpark hadden gevoerd waren we meer kwijt geweest.

De zolder is nu aardig leeg, nu kan het echte (?) werk beginnen.

oude koeien

May 3, 2007
powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Vandaag had Pepijn een afspraak in het UZ. Ik wou al lang eens voedingsadvies van een diëtiste, aangezien een gluten- en lactosevrij dieet redelijk zwaar is en ik niet zeker was of Pepijn nog alles binnenkreeg wat hij binnen moest krijgen. Vooraleer dat we bij de diëtiste langskonden, moesten we bij de prof langs, wat mij redelijk onnozel leek, aangezien Pepijn door onze pediater al was binnenstebuiten gekeerd. Er hielp geen lievemoederen aan, eerst naar de prof of geen dieetconsult.
Ik moet zeggen dat ze sinds 30 jaar geleden enorm hun best gedaan hebben in de kinderpoli. Het ziet er al een stuk kindvriendelijker uit en Pepijn kon zich uitleven op de fietsjes in de wachtzaal.
Het verdict van de Prof was niet mals: zo een zwaar dieet is voor een peuter uitgesloten tenzij er bewijzen zijn zwart op wit en die waren er niet. Vreemd, onze pediater had toch overleg gepleegd met het UZ?
Wat hij wellicht wel heeft (en dat kan niet bewezen worden, tenzij met trial and error) is een koemelkintolerantie. Hij moet volgende producten mijden: koemelk, kaas op basis van koemelk, lactalbumine, caseïnaten, melkwei en wei-eiwit. Dit dieet moeten we nu wel volgen. Het komt bijna neer op wat we nu al volgen. Maar brood (gemaakt zonder melk), spaghetti, echte boter, speculoos van Lotus en boudoirs van Lu mogen nu wel weer. Al de rest niet, dus zoooooo gigantisch veel verschil maakt het nu weer niet. Maar goed. Misschien mag geitenmelk en paardenmelk, maar daar zijn de meningen over verdeeld en we moeten het zelf een beetje uitproberen.

Die diëtiste was niet zo een grote hulp. Ze ging ons wel een lijst bezorgen met mogelijke voedingswaren, we rekenen daar een beetje op. Pepijn had het na het bezoek aan de dokter wel al gehad, dus we hebben ook niet geweldig goed kunnen luisteren, maar daar was Sam dan voor mee. Die hoort tenminste wat de dokters vertellen.