Archive for September 30, 2009

we hebben hem gezien

September 30, 2009

DSCN0154

Kai Mookje, wel ne keer of 5.

DSCN0173

Nemo ook gevonden

DSCN0180

en Florence, kwamen we ook ‘toevallig’ tegen, ergens zo wat halverwege

Slaap kindje slaaaap

September 28, 2009

Vandaag gezegd

September 24, 2009

Floris: ‘Ik wil ridder worden’

Pepijn: ‘Ik wil niets worden, ik ga alleen papa zijn en een beetje thuis blijven en dan word jij oma, en papa opa.’

kijk kijk

September 22, 2009

Speciaal bezoek vandaag. Een ander kindje in ons bed.  Elk bezoek is natuurlijk bijzonder maar dit is Sara, precies een 25 minuten ouder dan Hendrik.

En we zwaaiden vandaag ook de kraamzorg uit, die constateerde dat Driekje 4,650 kg weegt intussen.

Telenet Familiedag

September 21, 2009

Druk weekend gehad: verjaardagsfeestje, rommelmarkt (de eerste actionman is gekocht, een nieuwe fase in speelgoedland breekt aan) en de jaarlijks terugkerende familiedag van papa’s werk. Een paaidag voor de kinderen en de echtgenotes voor het vele (over)werk  dat wordt verricht.
In vergelijking met vorig jaar had de crisis duidelijk toegeslagen. Maar de kinderen hebben zich wel geamuseerd en honger of dorst hebben wij ook al niet gehad. Een eervolle vermelding ook voor de Cliniclowns die Floris de dag van zijn leven hebben bezorgd.

Het leukste vonden de kinderen de judoinitiatie, met niemand minder dan Dirk Van Tichelt, toch goed voor brons op het WK, om de kinderen ne keer op de mat te gooien.

Hendrik 4 weken

September 15, 2009

DSCN0131

4 weken, 4,350 kg, pampertjes nummer 1 passen niet meer…

DSCN0134

In de reeks ‘Als je Floris 5 minuten niet hoort’ – op verzoek van Hans

September 13, 2009

005

Het was lang geleden dat we Floris fratsen nog eens publiceerden, maar ze waren redelijk eentonig de laatste tijd, het waren herhalingen van ik-plas-eens-in-mijn-broek-en-bij-voorkeur-in-de-zetel-show. Maar deze week zit daar toch weer verandering in: met bruine stift (de zwarte ligt al in de kast) op de trap geschreven, zichzelf geschminkt met roze stiften, de deursloten volgestopt met euro’s of vijzen en bovenstaande foto is van ik-zal-eens-zonder-begeleiding-een-puddingske-eten.

Gezegd sinds 18/8/’09

September 10, 2009

‘Mag Hendrikje nu in de digibox?’ (bedoelde maxi cosi, maar het blijven kinderen van hun vader)

‘Mama, ‘t is weer van da.’ (Pepijn die de kraamverzorgster begroet)

‘Deze hond heeft ook tietjesmelk gedronken’ (bij het aanschouwen van hondenpoep op de stoep van gelijkaardige kleur dan borstvoedingskaka)

‘Hij lijkt op mij.’ (Floris, 100 keer op een dag)

‘Het is uw broer.’ (Floris tegen Pepijn)

009

En die is ook nog niet gepubliceerd: toen we belden met de kinderen om te zeggen dat Hendrik geboren was, en we zeiden dat hij Hendrik zou heten, antwoordde Pepijn: ‘Eeeeeeeeeiii Hendrik, dat is gene mooie naam. Waarom hebben jullie dat gekozen?’

Hendrik 3 weken

September 8, 2009

Vandaag is het al drie weken dat Hendrik bij ons is en het lijkt of hij er altijd al geweest is. Kind en Gezin kwam langs om zijn gehoor te testen en horen kan ie. Nu nog leren luisteren!IMG_0746

Start to run/cycle

September 6, 2009