Archive for May 24, 2010

Deze week gezegd in de Scheldestraat

May 24, 2010

Floris zijn verdienste:

  • ‘Mama, wil jij dat speelhuisje van Jezus eens uit de kast halen?’ (bedoeld werd de kerststal van Haba, die uiteraard momenteel in de kast zit)
  • Na afloop van zijn eerste bioscoopbezoek: ‘Vond je het leuk Floris?’ ‘Ja, maar dat is hier wel geen show.’

Ook nog volgend gesprek in de badkamer.
P: ‘Mama, juf N zegt dat Wicki de Viking een meisje is.’

M: ‘Wickie is een jongen. De juf is een beetje mis.’

P: ‘Ja, maar, de juf heeft gezegd dat….’ (en blijft hier redelijk in hangen)

M: ‘Pepijn, als de juf je niet gelooft, moet je ze maar eens naar mij sturen.’

P: ‘Wat is ‘sturen’?’

M: ‘Sturen, euh, zoals in ze eens naar mij laten komen.’

Waarop Floris zich moeit: ‘Sturen, dat doe je wel met een boot he.’

Hendrik (aka Little Houdini) 9 maand

May 21, 2010

Onzen braven Hendrik kruipt op 9 maanden en trekt zich recht en verkent bijgevolg het hele huis. Hij blijft dus niet meer netjes stilzitten zoals voorheen. Zoals afgelopen dinsdag. Hendrikje goed vastgemaakt in de wipper, terwijl moeder buiten de was ophangt. Moeder komt terug binnen: wippertje leeg. Lichte paniek. Maar Hendrik zit stralend in de gang. Of afgelopen maandag tijdens de autorit van St Gillis naar Gent ergens op de R4. Hendrik huilt al een hele tijd want heeft honger. En als de de Smetjes honger hebben, dan hebben we dat geweten. Pepijn en Floris beginnen op een bepaald moment geweldig te lachen en roepen: Kijk ne keer wat Hendrikje nu doet! Op de R4 kan je moeilijk stoppen, maar vanuit mijn spiegels zie ik Hendrikje op zijn buik liggen in de maxi-cosi. Dus hier weer: goed vastgemaakt in de maxi-cosi voordien, in ruglig wel te verstaan. Experimenten met Duck Tape en Secondelijm zijn lopende…

Hendrik, 9 maand, en nu al last van ‘den draad’.

Namiddagje NKO

May 18, 2010

We hadden een brief van het PMS CLB dat Pepijn niet zo goed zou horen. Dat hij niet (altijd) luistert dat wisten al langer. En omdat Floris eigenlijk onze ziekeoortjesman is, hij niet zo goed is in zijn ar-ti-cu-la-tie en nog wat NKO-gerelateerde dinges, maakten we een dubbele afspraak in het UZ.

Floris was verkleed als ‘bliksem’. Het is dus niet dat hij werkelijk doodziek of zo was.