Archive for August 31, 2010

Vandaag gezegd in de Scheldestraat

August 31, 2010

P: ‘Mama, jij loopt altijd zo traag omdat je met krukken loopt he.’
M:’ Euh, ja.’
P: ‘Zo traag als een slak.’
M: ‘Oh…’
P: ‘Maar ik noem u geen slak hoor.’

MEGA Floris en Helena

August 29, 2010

de Romeinen

August 25, 2010

Tegenwoordig hebben de jongens een nieuwe vijand: de Romeinen. Die hebben het tegenwoordig altijd gedaan. Zo Jezus aan het kruis nagelen en al. Alles is hier de laatste tijd de schuld van de Romeinen, ook de dood van Maria en Jozef, de val van de Muur, het niet leegeten van hun bord. Allez, het is gemakkelijk om een gemeenschappelijke zondebok te hebben nietwaar.

Maar omdat moeder het niet kan laten om dan toch wat educatieve weetjes mee te geven, volgde er vandaag dan ook het volgende gesprek:

Moeder: ‘ En weet je welke taal de Romeinen spraken? Latijn. En weet je wat, mama, die kent dat Latijn.’ (sprak ze toen overmoedig)

Pepijn: ‘Ah ja, en zeg dan eens: Jezus hangt aan het kruis’

Ok, dat Latijn zit ver. Veel verder dan ‘ad crucifix’ kwamen we niet. Laten we het over een andere boeg gooien, dacht ze.

Moeder: ‘Weet je wat liefde is in het Latijn?’

P & F: ‘euh, nee.’

Moeder: ‘Amor’

Floris, altijd een antwoord klaar: ‘Oh, maar dan kennen die van K3 ook Latijn, hoor.’ En begint het hele liedje uit de 3 biggetjes te zingen : K3 en de 3 biggetjes: Amor

In de namiddag heeft Pepijn dan, samen met de Kelten, persoonlijk de Romeinen verslagen, op de ‘slag bij Destelbergen’ in 2010. Maar die stond vast nog niet in uw geschiedenisboekje, of toch?

Zondag in het Astridpark

August 24, 2010

Hendrik 1 jaar

August 18, 2010

Sportkamp 2010

August 17, 2010

Ook te zien in dit filmpje: Simon, Nika, Iunes, Marie, Victor, Tante Annie en Thomas McNamara

Ieder huisje heeft een kruisje

August 16, 2010

Alleen in de Scheldestraat hangt er geen. Maar daar kan verandering in komen.
Sinds onze reis is Floris zwaar ‘Jezus’ verslaafd. In het Palais des Papes in Avignon smeekte Floris in elke zaal: ‘Toe mama, vertel nog eens over Jezus en zijn moeder Maria.’ Alle Vlamingen hebben daar vast gedacht dat wij een kroostrijk katholiek gezin waren.
Dat Floris voor het mystieke iets ontvankelijker is, is zelfs Pepijn opgevallen.
‘Papa, Floris die gelooft in Jezus he?’
‘Euh..?’
‘Ja, maar ikke niet hoor, en mama ook niet.’

Voor alle duidelijkheid: de kinderen zijn niet gedoopt en volgen geen godsdienst. Maar Floris kan geen kerk zien of hij moet er binnen en is gepassioneerd door Bijbelverhalen. Elke avond wordt hier dus een verhaaltje voorgelezen uit de bijbel (4,5 euro in het Kruitvat). Maar eigenlijk zouden we hier ook graag voorlezen uit een kinderkoran, verhaaltjes over Boedha of het Hindoeïsme vertellen. Als er iemand ons kan zeggen waar we dat kunnen vinden?

Bezoek

August 13, 2010

Van Thomas, helemaal uit den ‘Ameriek’ en ons moeder kreeg een cadeautje uit Tiffany’s. En ze is daar zo blij mee, als kreeg Floris een nieuwe cape of als Pepijn een doosje Playmobil of Hendrik iets om te eten.

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Deze week gezegd aan tafel

August 4, 2010

mama: Floris, ik zou graag hebben dat je je boterham opeet.
Floris: Nee, want ik ben een robot en die eten geen boterhammen.
mama: Dan zal ik je elektriciteit moeten geven.
Floris: Nee, want ik ben al opgeladen.