Archive for August 31, 2011

Hoe brengen wij de laatste vakantiedag door?

August 31, 2011

Drukke dag: eerst langs de kapper om alle haren te kortwieken, vriendinnetje van Pepijn op gaan halen, want Ada wou al een tijdje eens bij ons komen spelen.

Pepijn besloot midden in hun spel dat hij geld nodig had, en besloot om als straatmuzikant de kost te verdienen. Hij maande zijn gevolg aan om hem bij te treden. Winst na 15 minuten: 40 cent (dankzij de buurman).

Na de boterhammen haastten wij ons naar Destelbergen waar de laatste dag van de vakantie traditioneel gevierd wordt met een feestje in het park.

Floris leefde zich al volledig in in zijn toekomstig beroep: ‘Weet je wat ik later worden wil? Clown! En mijn artiestennaam is Clown Rocky.’ Daar zullen we nog eens aan moeten schaven. Aan de artiestennaam he, aan het feit dat hij clown wordt, daar hebben we ons al lang bij neergelegd.

Wat doen wij met zo een weer?

August 23, 2011

Soms toch een beetje moeilijk om de jongens de nodige uitlaatkleppen te geven met zo een Belgische zomer.

Tijdens de schaarse zomerse momenten gingen we naar Dokstrand, het Parkkaffee, Bellewaerde en deden we bezoekjes bij vrienden en familie.

Maar als het zo zondvloeddagen zijn, zoals vandaag, dan wordt er hier wel al eens tv gekeken.

Naar ‘Dag Sinterklaas’ bijvoorbeeld. Het is er de tijd van het jaar voor niet? De sneeuwman die mag van Floris gewoon meekijken, want wij zijn helemaal geen moeilijke mensen, wij.

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Hendrik 2 jaar

August 18, 2011
powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Summer camp

August 10, 2011

Als het eens langer dan 5 minuten droog is, dan durven wij ons al eens op Dok Noord te begeven. Wat zand, een beetje touwen om aan te hangen, meer hebben de jongens niet nodig. Ondertussen doe je een klapke met de ouders van de kinderen waarmee je eigen grut ondertussen optrekt.

Terwijl ik met wat andere moeders de actualiteit haarschep analyseerden *kuch*,merkte grootmoeder op dat ze het gebroed niet meer in het vizier had. Na enig speurwerk, vonden we de jongens terug in de croquemonsieurcaravan, alwaar Meester Sven van de gelegenheid gebruik maakte hen de tafels van 5 aan te leren. ‘Een drankenkaart is 5 euro. Twee drankenkaarten kosten 10 euro, drie 15 euro.’

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Levend rekenen, en dat in de vakantie. Freinetonderwijs ten top. Meester Sven volgende keer misschien eens trakteren.

Zou Meester Sven dat overigens niet erg vinden dat hij croques met een taalfout moet verkopen?

 

En die andere 2 dan?

August 4, 2011

Ah, die profiteren schromelijk van de gelegenheid om ongestoord naar Piet Piraat en Bumba te kijken. Onder het bijhorende dekentje natuurlijk, dat is evident.

 

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Flinke Bever (en ook flinke mama)

August 4, 2011

Pepijn vertrok vandaag onder een stralende zon richting Elsenborn op Groot Kamp met de scouts. Omdat we veeeeeel te vroeg aangekomen waren, deden we nog een moeder-zoonmomentje en trakteerden we onszelf op de enige echte AMT-koffie (cappuccino met magere gestoomde melk en chocolade – moeder) en een chocoladekoek (Pepijn). Die koffie leverde moeder weliswaar een grote vlek op haar wit t-shirt op en dat was redelijk dramatisch aangezien ze in de voormiddag op het Gentse stadhuis werd verwacht.Doch dit terzijde.

Onderstaande foto’s tonen aan dat moeder noch zoon een traan weggepinkt hebben. En dat vonden we van onszelf best stoer. Zo stoer dat Pepijn dat op de gevoelige plaat wou vastleggen.

Het werd een gigantisch hoefijzer: 41 bevers, 60 wolfjes, en tig aantal JV, en ander scoutsgrut. Samen goed voor ruim 200 scoutskindjes die allemaal het grote avontuur tegemoet gaan.

Het weerbericht ziet er niet goed uit. Zullen we er maar op rekenen dat ze het deze keer slecht voorspeld hebben?