Archive for October 25, 2011

Nog eentje voor de klimles

October 25, 2011
powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Bij oma en opa in de veranda. Nog 2 jaar, en hij kan ook naar de klimles. Hij hangt nu al van boven aan het hemelbed van zijn ouders.

 

Daar hebben we dus dat hok voor

October 10, 2011

Floris wou al heel lang, zo ongeveer zo lang als hij kan praten, naar de muziekschool. Maar wegens zijn jeugdige leeftijd moet hij in het reguliere systeem nog een aantal jaar wachten. Maar Floris kan een stukske zagen. En dus zocht moeder naar een oplossing: in de buurt, op een deftig moment én zonder dat er moet gekampeerd worden. Ja, dat bestaat, zelfs in Gent.

Bij Harteklop kunnen kleuters al terecht vanaf 3,5 jaar. Er wordt les gegeven in kleine groepjes, de juf heeft alle diploma’s die ze moet hebben,  alleen het prijskaartje is naar de hoge kant.

Intussen zitten we aan les 2. Als de les gedaan is, komt Floris glunderend naar buiten: ‘Ik heb op de viool mogen spelen.’ Waarop de muziekjuf aanvult: ‘Ja mevrouw, en Floris heeft er aanleg voor. Hij heeft de juiste houding en hij … (geeft een technische uitleg over de manier waarop hij de strijkstok tegen de viool houdt) Zou je hem geen vioolles laten volgen? We hebben hier een heel goeie leraar die aan kleuters wil les geven.’

En moeder rolde eens met haar ogen en in haar hoofd kreeg het tuinhok alvast een nieuwe functie.