Verjaardagsfeestje Floris

We zien hier in ‘casa de la metal’ veel zitten. Er zijn eigenlijk weinig dingen waar we ons hand voor omdraaien. Maar er zijn ook grenzen. 10 kleuters in huis bijvoorbeeld. Dat is het nadeel van een rijhuis. Er is veel plaats, alleen situeert die zich niet op de benedenverdieping maar wordt die verdeeld over 3 verdiepingen en een half. Er mogen hier vriendjes blijven spelen en desnoods elke dag. Maar we maken met de inviteetjes dan duidelijke afspraken: de lift is geen speelgoed, er wordt niet van het stapelbed gesprongen, in de ouderlijke slaapkamer wordt er niet op bed gesprongen, op de mezzanine komen ze niet en ook moeders bureau is verboden terrein. En dat lukt als er 3 vriendjes zijn, maar niet als er 10 op viste zijn. Het nadeel van jarig zijn in de herfst/winter, is ook dat je ze niet even buiten kan steken. Onze stadstuin leent zich helaas niet voor veel kinderen. Komt er nog bij dat Hendrikje de hele namiddag slaapt en bijgevolg zagen we Floris zijn verjaardagsfeestje al met lede ogen aan.

Maar voor alle problemen zijn er oplossingen. Zo ontdekte ik, geheel toevallig, dat de Ikea allerlei oplossingen heeft voor kleine oppervlaktes. In Smaland, beter bekend als ‘den opvang’, kan je namelijk ook verjaardagsfeestjes organiseren.

Voor 40 euro mag je 10 kindjes uitnodigen, plus de jarige. Die worden 1 uur geëntertaind in het restaurant. Floris en zijn klasgenootjes maakten hoedjes, poseerden voor de foto, versierden een fotokadertje, aten een ijsje en dronken een glas (Plat water, mevrouw, dat hebben wij nu nog nooit meegemaakt. Van de 11 kindjes hebben er 6 naar plat water gevraagd.)

Daarna mochten ze nog een uurtje in de opvang zelf. Elk inviteetje kreeg nog een kleurboek, het fotokadertje met foto en zijn/haar hoedje mee naar huis. Floris kreeg daarbovenop nog vingerpopjes en een cadeaubon van 10 euro. De uitnodigingen voor het feestje zaten ook in de prijs inbegrepen.

Natuurlijk zal daar wel een of andere marketingstrategie achter zitten. Dat de bijhorende mama’s en papa’s tijdens die 2 uren in de Ikea rondlopen én kopen natuurlijk. Dat ging voor een aantal mama’s ook op. Maar er waren ook mama’s die gewoon naar huis gingen of koffie gingen drinken in het restaurant, en koffie die is in de week gewoon gratis.

Wat ons betreft was dat een geslaagde namiddag. En meneer Vermaercke, het volgend verjaardagsfeestje is voor ons in februari, dat mag gratis in ruil voor deze reclame, maar we gaan hier ook niet armer worden van die 40 euro (en trouwens die marketingstrategie hierachter, daar ben ik eigenlijk wel curieus naar, liefst met cijfertjes en al).

En waar viert u verjaardagsfeestjes in Gent?

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply