Naar de kinderboerderij

Vandaag ging Moeder mee op uitstap met de klas van Floris. De juf zei dat ze blij was dat ik eindelijk eens mee kon. Moeder dacht even na. De juf bedoelde het goed. Bleek Moeder nog nooit mee geweest te zijn met Floris zijn klas. En Floris zit al 3 jaar bij dezelfde juf (classe unique – kleuters zitten hun hele kleutertijd bij dezelfde juf. Een gerief. Tot het moment dat de overgang naar de lagere school er is. Toch extra moeilijk. Niet alleen voor de kindjes (Pepijn zat 4 jaar bij dezelfde juf en zag haar als een surrogaatmama. Overgaan naar het eerste leerjaar was geen probleem voor hem, maar kon zijn juf niet mee?), ook voor de ouders is dat toch een beetje moeilijk))

Doch dit terzijde. Wat we eigenlijk wilden zeggen: den tweeden. Maak je daar dan minder spel van? Ik was meermaals mee op uitstappen van Pepijns klas. Waarom niet bij Floris? Agendaproblemen? Meer ouders die kandidaat-begeleiders zijn? Of toch de rangorde van het kind?

In elk geval het was een aangename voormiddag. Het was niet het eerste bezoek aan de kinderboerderij in Drongen. Misschien moeten we toch eens werk maken om er eens na de schooluren naartoe te gaan.

De kinderboerderij is elke weekdag en elke tweede zondag van de maand open.

 

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply