Uit eten

Vrijdagavond met Pepijn naar zee. Mama moet pipi doen ergens ter hoogte van Maldegem. Het etablissement met de grote M lijkt een goede oplossing. Of toch niet. We zijn de deur nog niet binnen of het luidt: ‘frietjes eten boven bij Shrekje?’
De vorige keer en tevens eerste keer dat we bij Mc Do waren binnengewalst, was in juli in Frankrijk, toen het zo zeikte en we mobilhomesgewijs uitgeput waren in het vinden van creatieve oplossingen m.b.t. hoe hou je een peuter en een baby bezig op 4 m². Toen was Shrek 3 uit en kreeg hij inderdaad een overdaad Shrek bij zijn frietjes en mc nuggets (nee, daar zit geen melk in).
Anyway, frieten kan moeder moeilijk weerstaan en zo at Pepijn zijn tweede happy meal in heel zijn jonge leven. Super flink allemaal, al had de glijbaan daar wellicht ook wat mee te maken.
Vandaag nam ik hem mee naar de Bio planet. Na het winkelen passeerden we de eethoek en klonk het: “en nu op café mama”. Kijk, het zijn goede kinderen die op hun ouders trekken, en goede gewoontes moet je in ere houden. Ik had ook gezondheidsgewijs nog wat goed te maken. Tot mijn grote verbazing was het dessertenaanbod voor Pepijn helemaal aangepast: sojadessertjes, taart zonder melk, soja- en rijstdrankjes. Geweldig voor een kind met een koemelkeiwitvrij dieet. Eindelijk kon hij ook eens iets ‘kiezen’. Hopelijk ontnam hij het aanwezige publiek met zijn vrije versie van ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’ niet hun appetijt. Pepijn vond het alvast een heerlijke namiddag.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply