Wijvenweek – beautyqueen in het diepste van mijn gedachten

Voor één keer gaat het deze week niet (enkel) over de jongens. Het is ‘Wijvenweek’ in blogland en ik draag dit initiatief een warm hart toe.

Veel beautyqueen is er echter niet bij. Schminken doe ik niet meer. Meer zelfs: ik heb niets meer van dat alles in huis. Twee weken geleden alles opgeruimd en de talrijke overschotten zelfs cadeau gedaan aan de kleuterjuf van Floris. Dat bleek zo alles bij elkaar de waarde van een dikke citytrip te zijn. Ik gebruik het zelden, ik ben er niet goed in om het  natuurlijk te laten overkomen (met een bril is dat toch altijd weer een uitdaging) en als die troep om mijn gezicht gooi, dan zit ik de hele dag te krabben van de jeuk. De zeldzame keren dat ik er eens geweldig goed uit moest zien (lees onze trouwdag), dan liet ik gewoon een visagiste komen. En ik maakte goeie voornemens: geen make-up meer, en als het moet het laten doen die er meer verstand van heeft.

Aan kleren kan ik meer geld geven. Deze ochtend trok ik een jurk aan van Jo De Visscher. Een fijne Gentse ontwerpster wiens stockverkopen ik graag bij woon. Ik  heb minder kleren in mijn kast dan vroeger, maar ik koop nog enkel basis (maar vaak duurdere) stukken. Ik moest vandaag immers wat belangrijke vergaderingen doen, en ligt er dan geen laag verf op het gezicht, er moet toch iets gepimpt worden. Corrigerend ondergoed, vullende bh’s: ik gebruik het allemaal. Drie zwangerschappen laten zijn tol na. Ik heb nochtans hetzelfde gewicht als 7 jaar geleden, maar borstvoeding is mij op dat gebied slecht bevallen. Als ik de lotto win, wil ik graag naar een C, ipv die A waar ik nu weer ben beland.

Schoenen: dat is een moeilijke. Ik heb 2 verschillende schoenmaten: een 37 en een 33. Dat valt dus voor rechts buiten de vrouwenmaten en ik moet noodgedwongen steeds kinderschoenen kopen. Twee paar dus. Kostelijk en een moeilijke queeste telkens. Want heel veel meisjesschoenen zijn roze of hebben her en der frullen hangen die je als 37 jarige niet aan wil. Ik  droeg vandaag mijn zwarte laarzen, die al 5 seizoenen meegaan. Want ik ben fan van de schoenmaker. Of misschien vooral te leeg en te gierig om 400  (2 keer 200 ) euro te geven aan schoenen die je eigenlijk niet helemaal je dat vindt.

 

pixelstats trackingpixel

One Response to Wijvenweek – beautyqueen in het diepste van mijn gedachten

  1. Pingback: Wijvenweek – beautyqueen in het diepste van mijn gedachten | Wijvenblogs

Leave a Reply