#Wijvenweek: het multitaskende superwijf

Maandag en dinsdag staat de wekker om 5 u 30. Dan glip ik in alle stilte rond 6 uur de deur uit om de trein van 6 u 23 te halen. Dat lukt me zelden. Die van 6 u 35 is vaker de realiteit. Na een treinrit tot in Brussel Noord volgt er nog een pittig traject richting Schaarbeek. Als ik om 8 uur aan mijn bureau zit, ben ik blij. Dan kan ik namelijk 7 u en 20 minuten later weer hetzelfde traject volgen om voor 18 uur terug aan de buitenschoolse opvang te staan. Om 18 u 30 begint dan het wassen, kinderen eten geven en in bed stoppen. Vaak wordt er dan vlug iets in elkaar geflanst voor onszelf, om om 20 uur de laptops opnieuw open te klappen en allebei opnieuw te werken tot we gaan slapen.

In principe is mijn job van 9 to 5, maar in praktijk bekijk ik toch nog mails na de uren.¬† En dan is er natuurlijk ook nog het doctoraat. Dat doe ik op vrijwillige basis. Voor mijn eigen ‘eer en glorie’ maar vooral om de ouderen van morgen een rimpelloze oude dag te (helpen) bezorgen natuurlijk. Daar kruipt uiteraard geweldig veel tijd in. En er moet dan wel al eens een college gevolgd of gegeven worden. En zo komt het dan dat het maar al te vaak gebeurt dat ik de kinderen op zondagavond in bed stop, en ik ze pas wakker terug zie op woensdagochtend. Dat is niet leuk, maar het kan niet anders. Al heb ik daar last van en als we geld hadden dan namen we een au pair in huis (voila, het thema van donderdag ‘dromendag’ is hierbij ingehaald).

Tussendoor speel ik ook nog taxi voor de kinderen, sta ik op zaterdag alsnog om 7 uur op om Floris naar de zwemles (die start om 8 uur, wie heeft dat bedacht zeg?)  te brengen, is er klimles voor Pepijn (ook op zondagochtend), zit ik in de schoolraad, zetel ik in het feestcomité, zou ik per week nog een paar keer naar de kinesist moeten, contacteer ik aannemers voor de verbouwing van de keuken, regel ik opvang voor de kinderen, duim ik dat er geen zieken zijn, probeer ik sociaal te zijn, pik ik nog eens een voorstelling mee, besteed ik de strijk uit en brei ik een sok of 4.

Multitasken in de Scheldestraat? Dat is dagelijkse kost.

 

pixelstats trackingpixel

2 Responses to #Wijvenweek: het multitaskende superwijf

  1. Pingback: #Wijvenweek: het multitaskende superwijf | Wijvenblogs

  2. Kris10 says:

    Mag ik even melden dat ik zwaar onder de indruk ben…

Leave a Reply