Floris the fashionisto

Pepijn vertrok gisteren op kamp met de scouts, dat is al niet meer zo speciaal, daar wordt zelfs geen foto meer van gemaakt. Maar dat kan ook komen omdat moeder met Floris naar de zwemles was, en vader de honneurs moest waarnemen.

Doch dit terzijde. Terwijl Hendrik zijn middagdutje deed (heerlijk een kind dat daar zelf naar vraagt), nam moeder Floris mee naar ‘t stad. Floris doet dat geweldig graag. We waren eigenlijk op zoek naar een houten pinnokio. U weet wel, die houten pinnokio’s waar ze u in ItaliĆ« mee rond de oren slaan. Floris mankeerde pinnokio nog in zijn poppenkast, hoewel zijn verzameling aanzienlijk is. Om een lang verhaal kort te maken: Gent is Rome niet. Geen houten pinokkio te vinden. En hij had nochtans in zijn hoofd dat hij er een ging vinden, want tijdens de Gentse Feesten moet hij op de Groentenmarkt een kraam gezien hebben met een pinokkio.
Maar tijdens de queeste, ontfutselde hij moeder vakkundig een nieuwe outfit bij Fred en Ginger: een kostuumvest, met bijhorende broek en hemd. De verkoopsters merkten op dat ze het zelden zagen: een vijfjarige jongen die zo modebewust is. Floris vroeg ook alle folders mee, zodat hij thuis een outfit voor Hendrikje kon uitkiezen. En een nieuwe cape, dat ook. Want voor ‘zondag’ hadden we er nog geen.

 

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

pixelstats trackingpixel

One Response to Floris the fashionisto

  1. Bie says:

    Pinokkio: volgens mij is er een houten speelgoedwinkel op Oudburg in de buurt van Monsters with an Attitude die dat verkoopt.
    Kostuumvest: ik ben zeer erg benieuwd

Leave a Reply