ondertussen in de kinderopvang (2) – voor Ivan

Een half uurtje later in de Dolfijntjes werd ik aangesproken door een gekleurde medemens:

“Mais, tu es une prof quoi…”
“Euh oui, mais, ou…”
“Tu es une ami de Ivan…”
“Euh, une ami de Ivan…” (ik wou nog iets zeggen van hij staat op mijnen blogroll, en we hebben ooit samen op school gezeten, en wij komen elkaar wel eens op gezellige plekken tegen. Maar we komen nu niet direct op de koffie met elkaar…)

Het gesprek duurde nog even verder, maar mijn schriftelijk Frans is ook alweer te lang geleden om hier te publiceren… Om maar te zeggen: de wereld is klein.

Ivan, was dat geen Nederlands dat gij geeft? 🙂
En bij deze: altijd welkom voor koffie, kunnen we meteen over die bruidschat onderhandelen.

pixelstats trackingpixel

3 Responses to ondertussen in de kinderopvang (2) – voor Ivan

 1. ivan says:

  Ja. Ja. Is een lang verhaal. F. (de mama) zit niet in mijn klas maar ik deed een vervanging en ze had een brief mee van De Dolfijntjes (een oproep voor minder cadeautjes bij verjaardagen) en ze verstond die brief niet zo goed. En toevallig had ik net die dag iets op jouw blog gelezen over De Dolfijntjes en toen vroeg ik of ze jouw kroost dan kende etcetera etcetera. En ja ze vervalt voortdurend in het Frans, ze spreekt enkel Nederlands als iemand haar martelt denk ik. 😉

 2. Anonymous says:

  Ge moogt ook iets anders komen drinken dan koffie he. De whiskey staat hier ook altijd warm…

 3. ivan says:

  Ah! Dat klinkt al aanlokkelijker 🙂
  (nee serieus, ge doet mij nóg meer plezier met koffie dan met whisky, echt waar)

Leave a Reply