Floris en zijn beestjes

Vandaag stond er een dagje UZ voor Floris op het programma. Om 11 u een afspraak bij neuskeeloren, om 14 u 30 een afspraak op de kinderpoli voor zijn longen en consoorten.
Tante Eva heeft hare hemel vandaag verdiend door het hele uitstapje te begeleiden: waren pas om 17 u 45 in de opvang van Pepijn… Ik hoef het u niet te vertellen…
NKO besliste rond 13 u dat die poliepen van Floris er als de wiedewaarga uitmoeten op 9 mei (dat was de eerste vrije slot in het systeem). Gelukkig heeft elke dienst blijkbaar een microgolf en was mezelf zo voorzienig iets Olvaritsgewijs mee te nemen.
Toen we om 16 u eindelijk aan de beurt waren op de kinderpoli, en we na een lange anamnese om foto’s moesten, werden we van het kastje naar de muur gestuurd:
op deze radiologieafdeling is een onderhoudsbeurt bezig, kan u even naar K1?
op deze afdeling (K1) is het een wachtlijst van ruim 2 uur, kan u even naar K 12? Daar ging het snel en de boodschap: u moet niet meer wachten, de foto’s zitten nu digitaal in de computer van dokter H. klonk als SF in de oren.
We arriveerden rond 17 u uiteindelijk ergens terug bij de arts waar we oorspronkelijk een afspraak bij hadden. En na alle ‘luikjes’ (het luikje pneumo, het luikje reflux, het luikje immuniteit, het luikje allergie, …)te hebben doorlopen, was het verdict kort en krachtig: kom morgen nog eens terug en dan mag hij de rest van de week hier blijven. Maw, morgen ondergaat dat arme jochie een hele resem tests: ph-metrie, zweettest, bloed, enfin, u wil het niet weten, maar hij mag morgen met een soort rugzakje, een sonde in zijn neus en een heleboel kleren aan de dag en nacht op de Pintelaan doorbrengen.
Met wat geluk brengt moeder haar 33 ste verjaardag toch nog thuis door. Laat ons hopen voor Floris.

pixelstats trackingpixel

One Response to Floris en zijn beestjes

  1. Anonymous says:

    Liefste flinke Floris,
    peter Xavier, tante Sarah en nichtjes Camille en Alixe duimen dat die ambetante buisjes en onderzoeken vlug gepasseerd zijn! We hopen ook allemaal dat er vlug een oplossing voor die vervelende kwalen op de proppen komt en dat jij daarna zo gezond als een visje verder kan! Breng ons vlug wat nieuws als er nieuws is!!! dikke kussen en knuffels!!!

Leave a Reply