ils mangent les escargots

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

We stonden met een aantal ouders een beetje te schilderen voor de deur. De meester komt buiten: “nog even geduld, ze eten escargots vandaag…”
Kijk, dat vind ik nu chique se. Het thema van deze week is slakken en dat thema halen ze dan helemaal ondersteboven en achterstevoren. Vorige week bekeken ze insecten in de wereld van Kina. De meester bracht slakken mee naar de klas.
Pepijn ontleende de hele insectensectie in de bibliotheek en we haalden tevergeefs de tuin ondersteboven op zoek naar slakken. Hij is er zelfs in geslaagd om zelfstandig een slak te tekenen, met huisje, hoofdje, oogjes en ‘voelsprieten’. De meester had zijn verwachtingen voor de kleinste kleuter gelegd op: een cirkelke tekenen, maar Pepijn had de lat voor zichzelf wat hoger gelegd.
De escargots vielen bij de kleuters weliswaar niet in de smaak, maar ik heb me ‘opgeofferd’ om de rest te helpen opeten.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply