Weekend in Zeeland

Het weekend met de familie Swynen verliep relatief zonder veel kinderincidenten, m.u.v. het waanzinnig vroege opstaan van de kinderen. Er was wel een ongelukje maar dat behoorde tot een andere categorie.
Mama eend zit met 16 kuikentjes in de struiken en wil een weggetje over maar er zijn iets te veel auto’s naar haar zin in het anders autovrije park. Moeder eend is duidelijk nerveus en de aanwezige wandelaars vormen spontaan een rij zodat moeder en kroost kan oversteken. En alle kindertjes van ‘oohh’ en ‘zie ne keer hoe lief’.
Moeder eend geraakt met 11 kuikentjes aan de overkant. Waarop plots een meeuw komt aangevlogen en het laatste kuikentje in zijn bek neemt en ermee wegvliegt.
Ouders houden het hand voor de ogen van de kinderen. Een dappere vader probeert tevergeefs het kuiken te redden, maar de meeuw laat niet los en verorbert zijn avondmaal.
Moeder eend kreeg ferm onder haar poten van haar soortgenoten, die genadeloos in haar bek pikten, en haar gewoon onder water duwden: ‘Gij kunt niet eens 16 kuikens veilig in ‘t water krijgen, of wa?’. Geen greintje empathie.
De andere 5 kuikentjes worden door de aanwezigen zelf in het water gezet. 15 kuikens, daar heb je volgens mij meer dan je vleugels vol mee. Wel jammer van dat ‘eentje’, maar de wetten der natuur….

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Meer foto’s hier.

pixelstats trackingpixel

One Response to Weekend in Zeeland

  1. Isabel says:

    Mor euh! Zo zielig dat verhaal :/

Leave a Reply