Floris 18 maanden

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

We vierden zijn ver-anderhalve-verjaardag in Plopsaland, dankzij de talrijke mensen in onze omgeving die toch de Dag Allemaal blijken te lezen.
Leuke dag, weinig bijzonderheden, wreed tof gezelschap en als enige minpuntje een kakabroek van Pepijn als apotheose: ‘het was maar een ongelukje he mama’, een zinnetje dat de rest van de week voor alles wat fout loopt als excuus wordt aangehaald. Floris ging werkelijk door het lint bij de Klus- en Bumbashow.

Wat doet onze Floris op 18 maanden: kruipen, een paar stapjes zetten aan de hand van een volwassene. Vooral niet alleen lopen.
Wat zegt Floris: Papa en mama (maar mama is ook papa en papa is ook mama), boeboe, Bumba, ja, nee, poes, kikker, paard, bad, teamwerk, tut, dag, plop en pap (het eerste woord als hij ‘s morgens wakker wordt en het laatste wat hij zegt voor hij gaat slapen). Er is ook sprake van een tweewoordzinnetje: pap op. En die pap is ook dikwijls op, want met zijn gemiddelde van 2 potjes Alpro soya vanille op een dag gaat dat redelijk goed vooruit.
Kent redelijk wat gebarentaal: heeft gebaren voor elk liedje dat hij horen wil. We weten exact bij welk gebaar we welke cd moeten opleggen. Kent ook andere gebaren om te bekomen wat hij moet hebben.
Floris zijn hobby’s: boekjes lezen, tekenen, in bad zitten en vooral muziek beluisteren en (zit/schoot)dansen.

pixelstats trackingpixel

3 Responses to Floris 18 maanden

 1. Daphné says:

  Hij kent niet “nakos” of “pepijn”?

 2. Anonymous says:

  nakos is boeboe, Gents voor hond.
  Voor Pepijn heeft hij geen woord, soms iets dat lijkt op papa

 3. Isabel says:

  Zo een leuk hoedje! 🙂 Proficiat met zijn achttien maanden!

Leave a Reply