De reis: feiten en gebeurtenissen

Laten we alvast met de conclusie beginnen: het was een leuke reis, zonder zieken (snottebellen en hoesten tellen we niet mee). De jongens hebben zich goed geamuseerd en wij dus ook. De gite was charmant en erg rustig, maar we moesten telkens lang rijden om te zwemmen, boodschappen te doen of iets te bekijken. De camping was geweldig voor de jongens, zonder kinderen hadden we wellicht een andere verblijfplaats uitgezocht.

Enkele kanttekeningen:

* Als een auto uitgerust is met een topbox en er zitten kinderen op de achterbank: dvdspeler achteraan aanwezig (99 % zekerheid). We hebben een topbox en kinderen op de achterbank.
* Pepijn werd door de Nederlanders omschreven als ‘van het ondernemende type en bijzonder assertief’, Floris door de Fransen als ‘un vrai gourmand’. Bijzonder hoe vreemden uw kinderen op 1 oogopslag juist kunnen taxeren.
* Floris woordenschat is uitgebreid: K3, ijsje, eten, drinken, schildpad, en zijn eerste drielettergreepwoord: krokodil. Heeft ook een nieuw gebaar ontwikkeld voor het begrip ‘zwemmen’.
* Museumbezoek is niet aan de jongens besteed, de mooie tentoonstelling van Toulouse Lautrec in Albi toch niet. Aan kastelen bezoeken daarentegen mag geen einde komen.
* We hebben er ons toeristisch gewijs een aantal keer goed laten opleggen: € 8 euro om Pepijn als ridder door het kasteel van Montreal te lopen. Die was gemeen: ons uitnodigen om ons te verkleden, en nergens aanduiden dat het duiten kost. 15 euro betaald voor een stukje kaas van 300 gram, 2 euro extra voor een gebraden kip met kruiden, indiceren dat 3 worsten 8 euro kosten en als puntje bij paaltje komt er dan toch 12 moeten geven. (ja maar die kosten meer… jaja).
Daar moet je dan al zo lang voor op reis gaan om er u zo te laten opleggen. Maar je hebt kinderen bij, je hoofd bent met je hoofd niet bij de les en dan profiteren ze van u.
* Floris heeft 2 weken alleen in een eigen bed geslapen. Zonder zeuren. Bedje in en dada mama.
* Pepijn is te hanteren, mits het nodige voedsel, drank en slaap. Geldt eigenlijk ook voor Floris en de papa. Maar Pepijn heeft het af en toe erg druk gehad, vooral met zich te manifesteren t.o.v. de oudere Hollandse jongens.

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

PS: Deze reis werd mede mogelijk gemaakt door: Toy Story I, Plop en het vioolavontuur, Plop en de Pinguin en Fruitella Dummies.

pixelstats trackingpixel

3 Responses to De reis: feiten en gebeurtenissen

  1. Isabel says:

    Leuk dat jullie het zo goed gehad hebben! Moet wel een gans avontuur zijn zo op reis gaan met twee kadees 🙂

  2. SveN says:

    ‘van het ondernemende type en bijzonder assertief’… Op zijn plaats in een Freinetschool dus!

  3. Veerle says:

    Ik heb daar niet voor niets 2 dagen staan kamperen hé!

Leave a Reply