Gentse Feesten I

Gisteren met veel optimisme naar de Gentse Feesten met de jongens. Een dikke fleece en daarboven een regenjas, die we wellicht allemaal gingen moeten uittrekken tegen dat we in de binnenstad waren.
Tickets voor de piratenboot gaan reserveren. De boot van 18 u? Geen probleem, we vullen de namiddag wel. Beetje voorstellingen kijken, een frietje eten…
Baudelopark leek ons een goed idee. Wordt daar toch wel niet meer elke dag gekinderboombald zekers… De circusplaneet trad op, ach dat had ook zijn charme en daarna een leuke voorstelling van een kerel die wel op drie blokfluiten tegelijkertijd kon spelen. Peter Kristof had wellicht van het optreden genoten. Maar begon het daarna toch niet te regenen zekers, en ‘t stopte niet nee.

Pepijn zag Meester Frank en zei tegen hem: gij zij nen toffe meester gij. Nou de dag van Meester Frank kon alvast niet meer stuk denk ik.

Frietjes gegeten in de zeikende regen.

Een plek gezocht waar de jongens eens konden rondlopen zonder dat we schrik moesten hebben dat we ze kwijt waren. Die plek gevonden, waar ze hun nieuwe favoriete spel konden spelen: varkentjes in de modderpoel. Met jaloerse blikken gekeken naar mensen die brave meisjes hebben en die flink op schoot zaten of tenminste onder de paraplu bleven.

Na de meeste modder van hun kleren te hebben geschraapt, de piratenboot ingeklouterd, ooglapjes opgezet en eigenlijk wel genoten van de rondvaart. Kunt u niet voorstellen hoeveel ‘kanonnen’ er langs de waterkant te vinden zijn. Veel vijanden doen verschieten op de Leie. Dat je met modder aan je broek een intenser piratengevoel hebt ook.

Vervolgens als natte honden op bus 3 gestapt, waar Pepijn en Floris nog steeds dachten dat ze op de piratenboot zaten en de mensen moesten doen verschieten. Mensen op lijn 3 hebben goed gelachen. Kindjes in een warm bad gestoken, dan in bed en de oogjes waren al dicht voordat de lift beneden was.

pixelstats trackingpixel

2 Responses to Gentse Feesten I

  1. Katrien says:

    Niet alles meisjes blijven flink op de school zitten hoor, wees gerust 🙂

  2. Lien says:

    Ge moet alles nog eens overdoen als de zon schijnt! Ook de moeite! 🙂

Leave a Reply