Zonder foto

Pepijn had al een 10 tal dagen koorts, ging wat op en af. Voelde zich vaak ‘s avonds niet zo goed. Een beetje hypochondrie zit er wel in, maar vorige week toch eens naar de huisarts die niet meer kon vaststellen dan een paar rode oren en een rode keel.
Omdat ik een paar dagen van huis was, had papa Pepijn een paar dagen met Junifen naar school gestuurd, waar hij zich goed hield, maar eens thuis gekomen als een pudding in elkaar zakte. Gisterenavond toch nog een rondje huisarts gedaan wegens 39,5 ° met Junifen. Oortjes rood, keeltje rood, ja we kenden het verhaal. Toch eens in het potje plassen en er zat bloed bij zijn urine. Antibiotica mee naar huis. Mama had voor papa zijn verjaardag een tafeltje geboekt bij de drie biggetjes, de goesting was bij allebei op voorhand wel al over. Maar wij hebben goede babysits, en toch vertrokken, eten zwijnsgewijs binnengeschrokt en asap terug naar St Amandsberg. Eens terug thuis nog steeds 40 ° en een Pepijn die nauwelijks had geslapen en begon te spuwen. Blaasontsteking, nierinfectie, dat ligt niet ver uit elkaar, en moeder besloot even Apeldoorn te bellen. Die adviseerde toch langs te komen voor foto’s, bloed en urineonderzoek.
En zo belandden we voor middernacht bij een bijzonder onvriendelijke rx-verpleegkundige. “Pepijn hou uw armen omhoog en blijf recht zitten anders gene foto en dan moet je blijven slapen.” Zou je daar nu niet van ontploffen? Stel dat hij echt had moeten blijven, dat zou nogal een straf geweest zijn.
Of van de opmerking: ” In hokje 1 zit ne schone gast M., echt iets voor u, dat hebde graag he ne schone gast. Hij heeft wel te veel op, maar allez.”
Pepijn wou niet dat ik een foto voor op de computer maakte van hem in het ziekenhuis. En anders staat hij maar al te graag op de foto. Hij was dus werkelijk ziek. Iets bacteriëels, iets serieus want zijn huppeldepupwaarde was zoveel. “Maar ga maar naar huis. Hij zal nog een paar dagen goed ziek zijn.”

pixelstats trackingpixel

One Response to Zonder foto

  1. Isabel says:

    Ze werkte dus tegen haar goesting precies…
    Ik krijg daar de krul van, zeker tegen een kind doe je toch iets van moeite, nie?

Leave a Reply