Floris zijn oren (deel 652)

10 dagen houdt hij dat nu al vol: flink in zijn bed om 19 u. Maar klokslag 3 uur ‘s nachts wakker voor een uur of 2. Dat begint met zachtjes jammeren in zijn bed. En dan zou je denken, laten jammeren en na een uur valt ie wel terug in slaap. Ware het niet dat het aantal decibels vertienvoudigt na dat uurtje en daardoor zijn broer ook wakker wordt.
Iets zei moeder gisteren om toch nog eens een afspraakje te maken op de dienst Neus- Keel en Oren van het UZ. In principe moesten we daar in november al geweest zijn, maar de drukke agenda liet het niet toe.
Het ene buisje (zitten er al in sinds augustus ’07) kon er zo uitgehaald worden. Het andere buisje zat nog vast. Zijn oren zagen wel rood, maar dat kon ook door het vele wenen komen. Floris is dol op de gangen van het UZ, maar eens hij een witte doktersjas ziet, zet hij de sluizen open. De druk in zijn oren moest maar eens gemeten worden. En ja hoor: nieuwe buisjes kondigen zich aan. Hij mag meteen ook aan de antibiotica voor zijn permanente neusloop. En heel misschien zal die nieuw aangegroeide neuspoliep er ook weer uit mogen. Begin maart kon hij pas op de planning gezet worden. Tot dan worden het korte nachten ten huize de Smet.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply