verkeerd geboekt

Vandaag vertrok Pepijn blij gezwind op Dora-kamp, georganiseerd door een bepaalde vrijetijdsorganisatie.
Aangezien zijn nichtje ging, leek het wel leuk, ze dat met z’n twee te laten doen.
De prijs (95 euro voor 4 dagen) lag aan de hoge kant. Want het is eigenlijk maar van 9 tot 4 en lunch en dergelijke is niet inbegrepen. Waarschijnlijk schilderen ze met bladgoud of zo. Er was ook nog de optie kleuterfrans, maar dat was 20 euro meer, wellicht voor duur verpakte woorden.
Deze ochtend had moeder bij het afzetten direct het gevoel dat ze een verkeerde keuze had gemaakt. De Renault Kangoo stak erg af tegen al die Audi’s, BMW’s, Porsches Cayenne, Range Rovers, en diets meer. De Birkenstocks van moeder en zoon verdwenen in het niets tegenover de Pradaschoentjes. En al die vaders in maatpak!
Pepijn vond de locatie maar niets en begon direct te wenen toen hij al dat volk zag. Het grote Jezusstandbeeld in de polyvalente zaal deed er niet niet veel goeds aan. Zelfs de komst van nichtje C. en mammie konden hem niet troosten. Oh jee, en dan had zijn moeder hem nog wel speelkleren uit de H&M aangedaan. En was hij niet de enige kleuter met een roze klevertje van de mutualiteit? Geel was blijkbaar de uniformkleur, als u zich mocht afvragen waar het geld zit.
De vakantieorganisatie mag dan wel garant staan voor kwaliteit, maar in de grote vakantie gaat hij gewoon terug naar de Rita’s: dat is goed voor zijn Gents en tenminste zonder pretentie. En daar nemen moeders geen afscheid van elkaar in poepchique kleren en met de boodschap: veel shopplezier!

pixelstats trackingpixel

3 Responses to verkeerd geboekt

 1. Bie says:

  O boy! Is het dan tenminste leuk?

 2. Veerle says:

  Noops, was ondermeer erg teleurgesteld dat de echte Dora niet langs kwam 🙂

 3. Isabel says:

  Ow boy… zielige bedoening dus 🙂

  Doet me denken aan de bosklassen in het zesde leerjaar indertijd toen ik je zin las over het mutualiteitsbriefje. We moesten alfabetisch staan (ik altijd tweedes door mijn familienaam) en toen vloog ik plots helemaal achteraan omdat de juf geen raad wist met het ene roze briefje tussen al de gele *zucht*

Leave a Reply