the day after

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Nog enkele nabeschouwingen bij gisteren:

 • Alle aanschuivende ouders zijn mensen uit de buurt: ik heb meteen heel wat nieuwe mensen leren kennen. Als ‘in de buurt wonen’ nu een voorrangscriterium was geweest dan waren er een hoop mensen een hoop ongemak bespaard gebleven. Dat wordt ook interessant voor de verjaardagsfeestjes: we hoeven niet naar Drongen, Nevele of Lochristi te rijden. Iedereen was al van zondag (!) regelmatig eens langsgeweest om te zien of er al iemand stond. Ook wij zijn een paar keer tot daar gereden. Tot de papa van Lies zich niet meer kon houden de woensdag en hem van pure spanning geïnstalleerd heeft voor de schoolpoort.
 • Wat is de economische kost van al die wachtende ouders? 2 volle dagen van 24 mensen (en wellicht meer, ik reken nu alleen de ouders van de Vlieger) die niet of maar op halve kracht gewerkt hebben? Om nog maar te zwijgen van de zeer onproductieve vrijdag waarbij Sam en ik als zombies in de zetel hebben gelegen en om 8 u in ons bed zijn gekropen samen met de kindjes.
 • Gisteren op het nieuws ook: De schepen pleit voor ‘in de buurt wonen’ als voorrangscriterium, maar zijn partijgenoot Van den Broucke wimpelt het af als zijnde ‘het zal nog meer problemen creëren’. Daar geloof ik niet in. Martine Tanghe vertelde ook dat er in die school slechts voor 2 kleuters geen plaats was. Ok, als je het mathematisch bekijkt staan er bij de Vlieger voorlopig ook slechts 2 kleuters op de wachtlijst. Maar er zijn minstens 15 mensen langs geweest die het niet zagen zitten om aan te schuiven om nummer 3 of vier te zijn op de wachtlijst. Dat zou ik overigens ook niet doen. En al die ouders die niet eens zijn komen kijken. Als ik niet in ouderschapsverlof was geweest en geen motorhome onder mijn kont had gekregen, dan had ik daar ook niet gestaan. En dan had Pepijn wellicht in Lochristi of Oostakker op school gezeten. De kans dat de kindjes op de wachtlijst aan de beurt komen is volgens mij nihil. Geen van de 12 ouders is van plan om te verhuizen of om zijn kind plots te veranderen van school, zeker niet na al die inspanningen.
 • Gaan onze kindjes ook voor ons kamperen als we later een plaats nodig hebben in het rusthuis?

pixelstats trackingpixel

One Response to the day after

 1. Daphné says:

  Het lijkt me wel gezellig, maar ik vind het erg dat de toekomst van je kind afhangt van vroeg genoeg voor de schoolpoort komen zitten…
  Echt erg. Ik zie er nu al tegenop. Alhoewel je wel veel toffe mensen leert kennen en zo een oudervriendengroepje start…
  De ouders uit de buurt zouden zich dan wel opvoorhand moeten opgeven zodat de wachtenden van niet uit de buurt weten om hoeveel plaatsen ze strijden, neen?

Leave a Reply