kabouterweer

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Aan het kampeergebeuren een fikse keelontsteking overgehouden, dankzij de antibiotica er terug bovenop. Zaten we tot donderdag in de zon, vrijdag kwamen de wolken en daarmee het pokkeweer: hagel, sneeuw en regen.

Maandag zo ziek dat zelfs Floris eten geven er eigenlijk te veel aan was. Gelukkig mocht Pepijn wat langer bij opapa en omama logeren. Pepijn zijn woordenschat zal ongetwijfeld weer met sprongen vooruit zijn gegaan. Want het lijkt wel of hij alleen bij omama en opapa nieuwe woordjes leert. Pepijn heeft zich een soort mengeling van gebarentaal en babytaal eigen gemaakt dat alleen mama en papa goed begrijpen. Zijn gebaar voor ‘Piet Piraat’ is aandoenlijk en alleen wij weten dat ‘miauw’ niet poes maar ‘ik wil tekenen’ betekent. Aangezien anderen hem moeilijk begrijpen, moet hij dan wel overschakelen op andere taal. Zo ontdekte opapa vorige week dat Pepijn kabouterthee wou drinken. Pokke is Pepijns voor Kabouter (komt van Plop) en pokkethee is dan ook kabouterthee.

Toch zal ik ook Floris inwijden in de babygebarentaal, het is toch gemakkelijk dat je een beetje weet wat ze bedoelen. Geen woorden maar daden?

Verder ben ik er zeker van dat Pepijn al veel woorden kent, maar het vertikt om ze uit te spreken. Hij zegt vaak alles 1 keer om het woord dan maanden in stilzwijgen te verhullen. Hij heeft 3 maanden het woord Floris niet willen zeggen, maar kon op 15 maand garnaal zeggen (nooit meer gedaan nadien) en ook draaikolk. Kon wel feilloos alle kindjes van de crèche opnoemen, maar ‘Lowis’ kwam er toch maar een maand geleden uit.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply