Voor boer en tuinder

Vandaag in de krant:
Nederlanders verwarmen zich met koeienstront Koeien dragen in grote mate bij tot de klimaatsverandering door de gassen die ze uitstoten. Door hun uitwerpselen te laten vergisten ontstaat biogas. Op die manier compenseren deze beesten zichzelf. Het idee komt van Nederland. In het Friese Leeuwarden moet biogas op basis van koeienstront zo’n 700 woningen voorzien van stroom. Uit het biogas ontstaat warmte en energie via een warmtekrachtstation. Volgens de gemeente Leeuwarden dinsdag is het voor het eerst dat biogas op deze schaal wordt toegepast. Door de toepassing is volgens de gemeente sprake van een 50 procent lagere uitstoot van het broeikasgas CO2 per woning. (anp/hln)
Dat idee komt helemaal niet van NL, maar van ons. Toen ik klein was ondertussen ook al weer ruim een kwarteeuw geleden, fantaseerden we vaak over op reis gaan met paard en kar. Het grootste probleem vond ik als kind niet het weg zijn van huis, maar geen verwarming hebben. Met de mest van het paard zouden we ons toch kunnen verwarmen bedachten we. Paard en kar hebben plaats moeten maken voor de minder romantische maar meer praktische motorhome.
Verwarmen doen we met paletten van de firma Strobbe.
In elk geval, Pepijn oefent alvast voor het leven op den buiten.

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply