oude koeien

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

powered by WordPress Multibox Plugin v1.3.5

Vandaag had Pepijn een afspraak in het UZ. Ik wou al lang eens voedingsadvies van een diëtiste, aangezien een gluten- en lactosevrij dieet redelijk zwaar is en ik niet zeker was of Pepijn nog alles binnenkreeg wat hij binnen moest krijgen. Vooraleer dat we bij de diëtiste langskonden, moesten we bij de prof langs, wat mij redelijk onnozel leek, aangezien Pepijn door onze pediater al was binnenstebuiten gekeerd. Er hielp geen lievemoederen aan, eerst naar de prof of geen dieetconsult.
Ik moet zeggen dat ze sinds 30 jaar geleden enorm hun best gedaan hebben in de kinderpoli. Het ziet er al een stuk kindvriendelijker uit en Pepijn kon zich uitleven op de fietsjes in de wachtzaal.
Het verdict van de Prof was niet mals: zo een zwaar dieet is voor een peuter uitgesloten tenzij er bewijzen zijn zwart op wit en die waren er niet. Vreemd, onze pediater had toch overleg gepleegd met het UZ?
Wat hij wellicht wel heeft (en dat kan niet bewezen worden, tenzij met trial and error) is een koemelkintolerantie. Hij moet volgende producten mijden: koemelk, kaas op basis van koemelk, lactalbumine, caseïnaten, melkwei en wei-eiwit. Dit dieet moeten we nu wel volgen. Het komt bijna neer op wat we nu al volgen. Maar brood (gemaakt zonder melk), spaghetti, echte boter, speculoos van Lotus en boudoirs van Lu mogen nu wel weer. Al de rest niet, dus zoooooo gigantisch veel verschil maakt het nu weer niet. Maar goed. Misschien mag geitenmelk en paardenmelk, maar daar zijn de meningen over verdeeld en we moeten het zelf een beetje uitproberen.

Die diëtiste was niet zo een grote hulp. Ze ging ons wel een lijst bezorgen met mogelijke voedingswaren, we rekenen daar een beetje op. Pepijn had het na het bezoek aan de dokter wel al gehad, dus we hebben ook niet geweldig goed kunnen luisteren, maar daar was Sam dan voor mee. Die hoort tenminste wat de dokters vertellen.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply