Gentsche Fieste

Sam moet werken tijdens de Feesten, en dan is mijn actieradius beperkt. Toch ben ik er in geslaagd al heel wat mee te pikken van de GF niet in het minst dankzij de inschakeling van vrienden.
Zaterdag de openingsstoet meegemaakt, dankzij de hulp ons Lutje, de poetsvrouw. Pepijn vond het fantastisch, en gedroeg zich nadien ook redelijk in het Huis van Alijn.
Pepijn mocht begin deze week naar zee met de grootouders. Dus dat was al een persoontje minder. Zondag zijn Sam, Floris en ik een beetje gaan rondhangen zonder doel… en gewoon een wafel gaan eten bij de Max, waar Floris alle madammekes heeft zitten verleiden. De wafels waren niet goed doorbakken. Foei foei. En daarna zijn we gewoon wat onder de bomen in het Baudelopark gaan zitten.
Maandag hebben we Floris meegenomen naar het Blue Note Festival waar hij gebiologeerd was door de grote beeldschermen en er van slapen niets in huis kwam. Aangezien het pijpenstelen regende zijn we niet lang gebleven. Het was nochtans een geslaagde Coltraneavond.
Dinsdag nog steeds Pepijnloos, maar toch een optreden van het Puppetbuskersfestival hier in de wijk meegepikt.
Woensdag deden we hetzelfde: mooi theater, alleen spijtig dat er zo weinig volk was. Maar er hangt ook nergens in onze wijk uit dat je hier naar een voorstelling kan gaan kijken: gratis, voor niets, parkeerplaats zat, en je zit op de eerste rij… Voor mij ideaal: ik kan vlakbij parkeren, en met Pepijn aan de leiband lukt het wel om tot daar te geraken. Bovendien is er wel altijd iemand die een hand toesteekt als dat nodig blijkt. Men doet dus moeite om het Puppetbuskersfestival naar de wijken te halen, maar enige promotie daarrond: vergeet het.
Eva was op woensdag chinese vrijwilliger om dan mee te gaan naar de Campagne waar een massa volk was. Voor ne keer dat de kinderboerderij open was. Normaal is de kinderboerderij enkel open in de week en elke 2 de zondag van de maand. Veel te weinig, eigenlijk. Ik was er al een keer geweest, wist de weg niet meer, riep de hulp in van de GPS en reden bijgevolg hopeloos verloren.
Pepijn enorm genoten van de ritjes op de Ponykar. Toen hij donderdagochtend wakker werd zei hij: Leuke Eva….
Vandaag de voorstelling gezien van Lejo, heel mooi theater met de vingertjes en pingpongballetjes. Ook de jongens vonden het geweldig.
Hopelijk regent het morgen niet en kunnen we de laatste voorstelling in het Scheldeoord meepikken. Als ge u geroepen voelt om ons te vergezellen geef maar een gilletje

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply