activiteiten in de paasvakantie

Paasvakantie en de bijhorende lerarendagen. Dat is gratis toegang voor de leerkracht en de bijhorende koters kunnen voor een ‘prikje’ binnen. Elk jaar nemen we dat aanbod van Gert dankbaar aan. En kijk, deze keer zat het weer zelfs mee: 20 graden. Ideaal pretparkweer.

Helaas.

De jongste jongens zaten al sinds donderdag met last aan de oren. Floris vonden we toen huilend bij zijn juf op schoot. Maar zijn antwoord van ‘s avonds: ‘Floris was een beetje ziek om bij juf V. op schoot te zitten’, deden alle twijfels omtrent het echte ziek zijn smelten. Hendrikje had zijn goeie en mindere momenten. Tegen zaterdag was het duidelijk: koorts bij beiden, een loopoor bij Floris sinds vrijdag. Afwachten, twijfelen – gaan we naar de wachtdienst – neen – de 5 dagen koorts nog niet gehaald- deed ons thuis blijven, niets ondernemend buiten het gebruikelijke spoelen met sloten fysiologisch, het drukken van de koorts met paracetamol en het reinigen van de oren met zuurstofwater.

Woensdagochtend konden we echter niet om een doktersbezoek heen. In plaats van de Panne, werd het Jan Palfijn. De wachttijden waren in elk geval gelijkaardig, al waren de attracties iets minder vreugdevol.

Conclusie van de dag: 2 keer dubbele oorontsteking, met milde slijmvorming op Hendriks longen. Dus in de medicijnkast staan nu 2 verschillende antibiotica, de gebruikelijk VAP voor in de aerosol, oor- en neusdruppels en preventieve pijnstilling (want volgens de kinderarts zouden de jongens behoorlijk wat last moeten hebben).

En dat ‘prikje’ dat kreeg Hendrikje er in JP gratis bij. Nu ja, ‘gratis’…

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply