Druk?

Deze ochtend naar Kind en Gezin met de jongens: Floris voor zijn 9 maanden check up en Pepijn voor zijn laatste keer. Vanaf nu neemt het medisch schooltoezicht het voor hem over.
Hoewel ik een half uur te vroeg was, moest ik van de 2 madammekes direct in actie schieten. Ze wilden me helpen met de kids uit te kleden, en dat liet Pepijn zich niet wel gevallen. Die verplichte ontkleding zette een hele kettingreactie in gang: Pepijn die roept en tiert tijdens het wegen en meten terwijl ik bij de dokter zit bij Floris, in zijn broek en op zijn t shirt plast op de speelmat, het speelgoed bij de verpleegster werkelijk uit elkaar haalt en het vertikt om op te ruimen, binnen en buiten stapt bij de dokter alsof het niets is, koekjes bedelt bij de vrijwilligsters, Floris die moe wordt en begint te krijsen, … maar vooral de voortdurende interferrenties van die madammekes. Goed bedoeld, maar als ik het alleen had gedaan op het tempo van de kinderen, had alles wellicht veel gemakkelijker verlopen. Bekaf thuis gekomen en alledrie een dutje gedaan. Als Pepijn niet met een diarreepamper (de verkeerde koekjes gekregen met melk) was wakker geworden hadden we daar vast nog een uurtje bijgebreid.
De cijfertjes:
Floris weegt 8 kg, meet 69 cm en hoofdomtrek 46 cm.
Pepijn: 12,3 kg (volgens mij en de dokter een weegfout, die voelt geen 12,3 kg) en 92 cm (hier thuis is het 90 cm). Zijn hoofd is 50,7 cm en dat is gemeten door de verpleegster en dat was wel correct. Daarbij zitten ze alletwee op schema.

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply