Floris tweede diploma

Floris is deze week 38 weken: precies even lang uit de buik dan in de buik.
Vandaag kreeg hij zijn tweede diploma: het grote slaapdiploma, ontvangen uit de handen van de anesthesist van dienst. Er staat op vermeld dat hij voorbeeldig heeft geslapen tijdens de operatie. Dat zal wel als ze u met wat gas in slaap doen… Zondagavond kreeg ik telefoon van het ziekenhuis met de mededeling: er zal een man aan de ingang zitten. Zeg hem de naam van het kindje en je zal een voorrangsnummer krijgen. Ik vroeg nog even de boodschap te herhalen want die boodschap leek op een uit de hand gelopen opdracht uit de Mol.
Deze ochtend zat er inderdaad een man aan de ingang, ik zei het magische woordje, nummer 600 rolde uit het machientje en bij de inschrijving verscheen 600 op het scherm en mocht ik dus direct aan de beurt. Bijna magisch.
Aangezien ik 10 minuten te laat was (na 5 jaar ken ik nog steeds niet de finesses van de klokradio en Pepijn sliep vandaag voor het eerst sinds 2 weken tot 6u 50 ipv 5 u 40), mochten we direct naar het OK.
De ingreep stelde dus weinig voor. Floris is amper 25 minuten niet bij mij geweest. Ik mocht er direct bij op recovery en daar waarschuwden ze me dat hij een half uur ging wenen. Precies na een half uur stopte hij (ook bijna magisch) en mochten we terug naar de kamer. Omdat hij nog niet mocht eten, zijn we naar de speelkamer geweest. Hij begon direct te spelen zodat hij afgeleid was en niet dacht aan honger hebben. Wreed schone speelkamer hebben ze daar in Jan Palfijn. Toffe madam ook die van de speelkamer. Job dak nog zou willen doen.
Tegen de middag waren we terug thuis. Alsof er niets aan de hand geweest is. We zijn eens benieuwd of hij deze nacht ook nog zijn diploma verdient. Zou dat kunnen: tweede zit voor ‘slapen’?

pixelstats trackingpixel

2 Responses to Floris tweede diploma

  1. Bie says:

    Goed dat alles zo vlot verlopen is. Hoe was de nacht?

  2. Katrien says:

    En nu gedaan met de ooronstekingen?
    Ik duim mee!! Binnenkort terug herfst/winterperiode, dan kunnen we hier ook weer het doktersabonnement boven halen (en massa’s perdolan en fysiologisch)

Leave a Reply