Ieder huisje heeft een kruisje

Alleen in de Scheldestraat hangt er geen. Maar daar kan verandering in komen.
Sinds onze reis is Floris zwaar ‘Jezus’ verslaafd. In het Palais des Papes in Avignon smeekte Floris in elke zaal: ‘Toe mama, vertel nog eens over Jezus en zijn moeder Maria.’ Alle Vlamingen hebben daar vast gedacht dat wij een kroostrijk katholiek gezin waren.
Dat Floris voor het mystieke iets ontvankelijker is, is zelfs Pepijn opgevallen.
‘Papa, Floris die gelooft in Jezus he?’
‘Euh..?’
‘Ja, maar ikke niet hoor, en mama ook niet.’

Voor alle duidelijkheid: de kinderen zijn niet gedoopt en volgen geen godsdienst. Maar Floris kan geen kerk zien of hij moet er binnen en is gepassioneerd door Bijbelverhalen. Elke avond wordt hier dus een verhaaltje voorgelezen uit de bijbel (4,5 euro in het Kruitvat). Maar eigenlijk zouden we hier ook graag voorlezen uit een kinderkoran, verhaaltjes over Boedha of het Hindoeïsme vertellen. Als er iemand ons kan zeggen waar we dat kunnen vinden?

pixelstats trackingpixel

One Response to Ieder huisje heeft een kruisje

Leave a Reply