de Romeinen

Tegenwoordig hebben de jongens een nieuwe vijand: de Romeinen. Die hebben het tegenwoordig altijd gedaan. Zo Jezus aan het kruis nagelen en al. Alles is hier de laatste tijd de schuld van de Romeinen, ook de dood van Maria en Jozef, de val van de Muur, het niet leegeten van hun bord. Allez, het is gemakkelijk om een gemeenschappelijke zondebok te hebben nietwaar.

Maar omdat moeder het niet kan laten om dan toch wat educatieve weetjes mee te geven, volgde er vandaag dan ook het volgende gesprek:

Moeder: ‘ En weet je welke taal de Romeinen spraken? Latijn. En weet je wat, mama, die kent dat Latijn.’ (sprak ze toen overmoedig)

Pepijn: ‘Ah ja, en zeg dan eens: Jezus hangt aan het kruis’

Ok, dat Latijn zit ver. Veel verder dan ‘ad crucifix’ kwamen we niet. Laten we het over een andere boeg gooien, dacht ze.

Moeder: ‘Weet je wat liefde is in het Latijn?’

P & F: ‘euh, nee.’

Moeder: ‘Amor’

Floris, altijd een antwoord klaar: ‘Oh, maar dan kennen die van K3 ook Latijn, hoor.’ En begint het hele liedje uit de 3 biggetjes te zingen : K3 en de 3 biggetjes: Amor

In de namiddag heeft Pepijn dan, samen met de Kelten, persoonlijk de Romeinen verslagen, op de ‘slag bij Destelbergen’ in 2010. Maar die stond vast nog niet in uw geschiedenisboekje, of toch?

pixelstats trackingpixel

Leave a Reply